Hány babakötvény hiányzik?

A Magyar Államkincstár (MÁK) online szolgáltatásai révén az eddiginél nagyobb lehet a növekedés az állampapíroknál, köztük a babakötvénynél is - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Csernátony Csaba, 2020. november 8. vasárnap, 10:05
Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány idején érdemes kihasználni a Magyar Államkincstár ingyenesen elérhető szolgáltatásait, és online vásárolni állampapírt. A Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) mellett többek között babakötvényt is lehet online venni - mondta Tállai András.

Az MTI szerint beszámolt arról is, hogy két év alatt megduplázódott a babakötvénybe fektetett összeg, a családtagok és az állam befizetései révén már 100 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik a gyermekeknek. Csak az elmúlt négy hónapban mintegy 13 ezer új számlát nyitottak, és az érdeklődés az év vége felé egyre jobban nő. Igaz, hogy már 230 ezer gyermeknek van babakötvénye, de a Kincstár legfrissebb kimutatása szerint mintegy egymillió, 2005. december 31-e óta született gyermeknek nincs még a babakötvény összegét nyilvántartó Start-számlája. Az online számlanyitás nekik is segíthet Tállai szerint.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a szülők, hozzátartozók által befizetett összeg után az állam minden évben tíz százalékos, maximum hatezer forintos támogatást ad, rendkívül kedvező, 2020-ban 6,4 százalékos kamatot is fizet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.11.08 12:19

"a Kincstár legfrissebb kimutatása szerint mintegy egymillió, 2005. december 31-e óta született gyermeknek nincs még a babakötvény összegét nyilvántartó Start-számlája."
-------------
Érdemes lenne felmérni, hogy miért nem nyitottak számlát.
Talán mert annyira rejtett tartalékok, hogy még egy bankfióktól is messze vannak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html