Sorban állnak az állami milliókért

Alig két hónap alatt már több mint 36 ezren igényelték valamelyik támogatást a családvédelmi akcióterv keretében - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek.
Domokos László, 2019. augusztus 30. péntek, 14:50
Fotó: Stocksnap

A lehetőségek közül a gyermeket tervező házasoknak szóló babaváró támogatás igen népszerű: már huszonháromezernél is több fiatal pár igényelte.

Nagy népszerűségnek örvend a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is, az előzetes várakozásokat is felülmúlta már az első két hónapban az igénylők száma, eddig több mint tizenegyezer kérelem érkezett - sorolta a politikus.

Immár háromezernél többen kérték a három- vagy többgyermekes családok jelzáloghitel-tartozásainak csökkentésére vonatkozó lehetőséget. Július elsejétől ugyanis a második gyermek születésénél egymillió, a harmadiknál négymillió, majd minden további gyermeknél újabb egy-egy millió forintot engednek el a lakáscélú jelzáloghitelekből.

Már a használt ingatlanokhoz is igénybe lehet venni a 10, illetve 15 millió forintos kedvezményes kamatozású csok-kölcsönöket, és már sok százan éltek is ezzel a lehetőséggel.

HOZZÁSZÓLÁSOK