Benedek Tibor nevét viselheti a budapesti aréna

A Nemzeti Sport azt kezdeményezi, hogy a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna.
Rácz Gergő, 2020. június 19. péntek, 16:17
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Sport Online-on megjelent közlemény szerint a háromszoros olimpiai bajnok - aki hosszan tartó súlyos betegség után, életének 48. évében hunyt el - a legtöbb magyar olimpiai bajnokkal büszkélkedő sportág, a vízilabda egyik legnagyobb egyénisége volt - idézi a közleményt az MTI.

"Megérdemli az emléke, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte. A csütörtök esti mécsesgyújtás a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Benedek Tibor második otthona előtt ilyen tisztelgés volt. Ezrek zarándokoltak el a hajnalban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó portréjához. A sor vége a Margit hídnál kanyargott. A nagyrészt spontán esemény a szervezők szándékától függetlenül önálló életre kelt, nemzetegyesítő aktussá nemesedett"

A közlemény kiemeli, az ország jeles uszodái legendás sportemberek, úszók, vízilabdázók nevét viselik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kakambuki, 2020.06.19 23:03

Viselje! Benedek Tibor tett annyit a saját sportágáért mint Puskás a fociért annak idején.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html