Folytatódik a héten az üzemanyag-drágulás

Szerdán ismét drágul a tankolás.
Szabó Dániel, 2020. május 25. hétfő, 11:39
Fotó: Getty Images

Tovább emelkedik a hét közepén a benzin és a gázolaj ára. Annak ellenére, hogy a forint erősödött a dollárral szemben, az emelkedő tendencia a hazai árakban nem áll meg, a benzin várhatóan bruttó 7 forinttal kerül majd többe, a gázolaj ára pedig bruttó 6 forinttal változik - írja a holtankoljak.hu.

A 95-ös benzin 338 forintos literenkénti szintre drágul, míg a gázolaj ára 349 forintos szintre emelkedik. A benzinkutakon ettől eltérő árakkal is találkozhatnak a fogyasztók.

A járvány miatt az üzemanyagárak jelentősen visszaestek: a benzinnél literenként a 280 forint, míg a gázolajnál a 310 forint jelentette a mélypontot. Azóta rendeződött a helyzet, és elindultak felfelé az árak.

A kijárási korlátozások idején - az alacsony üzemanyagárak ellenére - jelentősen visszaesett a fogyasztás: az elmúlt évek átlagának a 60 százaléka fogyott benzinből, míg gázolajból a 70 százaléka - mondta a főtitkár az MTI beszámolója szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri_2, 2020.05.25 20:02

Ajjaj stricibácsi...mi lesz így az erős forinttal?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html