BKK: A taxik szabályozása előtt még kikérdezi az utasokat

A taxiszolgáltatásról kérdez a közösségi oldalon a Budapesti Közlekedési Központ. A főváros rendeletben határozhatja meg a szabályozást, ehhez kell az információ.
MTI, 2012. január 16. hétfő, 08:04
Fotó: Napi.hu

A fővárosi taxik utasait kérdezi Facebookoldalán a szolgáltatás színvonaláról a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK azt kérdezi az interneten, hogy ha igénybe veszik a taxikat, akkor mi zavarja az utasokat a legjobban, min változtatnának. Sokallják-e az árat, zavarja-e őket, hogy azonos áron régi és új, kicsi és nagy autóba is beülhetnek? Rendelnének-e taxit sms-ben vagy okostelefonra készített alkalmazás használatával?

A központ tájékoztatása szerint december végén az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében Budapest rendeletben határozhatja meg a taxik külső megjelenését, színét, környezetvédelmi besorolását, méretét, a fuvarszervezők minimális garanciális feltételét. Ezzel a lehetőséggel a főváros élni akar, de a szabályozás megalkotása előtt kíváncsi az emberek véleményére is.

A rendelet bevezetése miatt idén várhatóan szigorodik a taxiközlekedés rendje. A taxisok a szabályozás szigorítását nem vetik el, de fix tarifákat, valamint a "hiénák" elleni szigorúbb fellépést kérnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.01.16 09:08

Lesz egy Főtaxi, amelynek monopóliumát majd olyan 20 év múlva a Volántaxi töri meg.
Újabb 20 év múlva pedig néhány magántaxi is működhet.
Nekem ez valahonnan ismerős.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html