Itt a BM-utasítás a lakosság SMS alapú riasztásáról

A belügyminiszter utasítást adott ki a lakosság SMS alapú riasztásának és veszélyhelyzeti tájékoztatásának rendjéről.
Németh Géza, 2020. augusztus 5. szerda, 21:48
Fotó: Napi.hu

A Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás úgy határozza meg a lakosságtájékoztató üzenetet, hogy az a rendkívüli esemény esetén, a lakosság SMS alapú riasztását és a veszélyhelyzeti tájékoztatását szolgálja.

Az SMS üzenetek kiadását a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ vezetője vagy az önálló belügyi szervek javaslata alapján a belügyminiszter engedélyezi. Az engedélyezett lakosságtájékoztató üzenetet a javaslattevő ügyeleti szolgálata, hiteles és visszaigazolható formában megküldi a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) ügyeleti szolgálatának.

A visszaigazolást követően a BM OKF ügyeleti szolgálata haladéktalanul intézkedik a lakosságtájékoztató üzenetnek a szolgáltatók részére történő megküldéséről.

A lakosságtájékoztató üzenet - halaszthatatlan intézkedést igénylő esetben - a belügyminiszter engedélye nélkül is kiadható.

A javaslattevő a BM OKF-et tájékoztatja arról, hogy a lakosságtájékoztató üzeneteket mely földrajzi területen, milyen határidővel kívánja közzétenni.

A lakosságtájékoztató üzenet kiadása nem érinti az önálló belügyi szerveknek a jogszabályban, illetve a közjogi szervezetszabályozó eszközben előírt, a lakosság tájékoztatására vonatkozó további kötelezettségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

efi99, 2020.08.06 22:47

Ez az üljön át másik kocsiba típusú izé ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html