A portál Győr jegyzőjétől érdeklődött, hogy pontosan mikor mehetett Borkai Zsolt az Adriára nyaralni, miután kérdésessé vált a nagy vihart kavart videón látható utazás időpontja - olvasható a portálon.

Október elején, a választások előtt bombaként robbant Borkai Zsolt győri polgármester botránya. Az ügy súlypontja hamar átkerült a "szex" szóról a lopásra, ami aztán magával rántotta az országos önkormányzati választást, bár a győri polgármesteri posztot végül így is megnyerte Borkai.

Csakhogy a választások után is több lényeges kérdés nyitva maradt. Az ex-fideszes polgármestert körüllengő korrupciógyanús ügyeit leszámítva azért is okozott fejtörést például a jachtos utazás, mert Borkai Zsolt előző évi vagyonnyilatkozata szerint nem is olyan "nagypályás", hogy megengedhessen magának egy ilyen utazást. Borkai polgármesterként nagyjából egy millió forintot keres havonta, de az a jacht, ahol a felvételek készültek kicsit többe kerül: az egy hétre szóló bérleti díja 2,1 millió forint. A költségesnek bizonyuló utat jelentősen olcsóbbá tehette volna, ha hivatalos út keretei között ruccan ki Horvátországba.

A polgármester hivatalos útjaival kapcsolatban Győr város jegyzője, Lipovits Szilárd közölte, hogy Borkai Zsolt a 2018-as év során hivatalos úton nem vett részt.

A szivárogtató blog szerint a polgármester 2018 májusában ment az Adriára, de vele ellentétben Borkai többéves ügyként beszélt a szexbotrányáról. A portál rákérdezett arra is, hogy a politikus mikor, és milyen időtartamra vett ki szabadságot.

Ezzel kapcsolatban Lipovits a következőket írta: A munkáltató a kormánytisztviselőre vonatkozó tényt, adatot, véleményt, harmadik személlyel csak törvényben meghatározott esetben vagy kormánytisztviselő hozzájárulásával közölhet.

A jelen esetben érintett polgármester tehát nem járul hozzá, hogy ezeket az adatokat megkapjuk. Lipovits hozzáteszi, hogy mivel a polgármester szabadságai nem minősülnek közérdekű adatnak ezért ezzel kapcsolatos információkat nem áll módjában megosztani.