Budapesten közlekedne? - Erre számíthat

Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több fő útvonalán rendezvények miatt a hétvégén: sem az Andrássy utat, sem a Lánchidat és annak környékét nem használhatják a közlekedők.
MTI, 2014. szeptember 20. szombat, 09:45
Fotó: Napi.hu

Az Andrássy úton rendezik meg a mobilitási hét keretén belül a fővárosi autómentes hétvége eseményeit, a Városligetben a Nemzeti Vágtát, a Lánchíd és a Széchenyi tér környékén az Energia Futamot. Ma lesz a színházak éjszakája, de ezen a hétvégén tartják a kulturális örökség napjainak kétnapos rendezvénysorozatát is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a rendezvények miatt hétfő hajnali fél ötig le lesz zárva a Hősök tere, a Kós Károly sétány, az Andrássy út, a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Lánchíd. Nem lehet közlekedni ma és vasárnap reggel 8 és este 8 óra között a Dózsa György úton sem, a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A lezárás érinti a BKK több járatát is, a kisföldalatti szombaton 17 órától üzemzárásig csak a Mexikói út felé áll meg az Operánál. A 105-ös buszok vasárnap egész nap a Podmaniczky utcán járnak. A Dózsa György úton közlekedő 20E a VII. és a VI. kerületbe, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz pedig a Városligetbe elterelve jár szombaton és vasárnap reggel 8 és este 8 között.

A 70-es trolibuszt szintén elterelik, és a 75-ös trolibusz is módosított útvonalon jár szombaton és vasárnap egész nap. A 78-as trolibusz vonalán ma délelőtt - változatlan útvonalon - autóbuszok szállítják az utasokat.

A 3-as metró vonalán a síncsereprogram folytatása miatt ezen a hétvégén is pótlóbuszok járnak egy szakaszon, a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között.

HOZZÁSZÓLÁSOK