Kirúgások a közszférában: hétfőn jön a nagy bejelentés

A tervek szerint hétfőn tartandó kormányinfón jelenti be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban hozott kormánydöntéseket - írta a Magyar Idők.
Domokos László, 2018. október 13. szombat, 16:23
Fotó: Stocksnap

Gulyás augusztus­ 14-én azt mondta, hogy a minisztériumokban és azok háttérintézményeiben dolgozó kevesebb mint 14 ezer főnyi munkavállalói létszám 15-20 százalékos csökkentése várható.

A bürokráciacsökkentés jegyében csökkenteni lehet a létszámot, ezt a digitalizáció teszi lehetővé - érvelt akkor a tárcavezető. A folyamatot azzal indokolta még, hogy az elbocsátások lehetőséget adnak arra, hogy érdemben emeljék a közszolgák bérét, mert az ő fizetésük elmaradt a versenyszféra béremelkedésétől.

A Magyar Idők pedig úgy tudja, hogy az állami szférát érintő leépítésekről a hétfőre, október 15-re tervezett kormányinfón fog a kormány bejelentést tenni.

Fotó forrása: Stocksnap

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.10.14 10:30

Kíváncsi leszek ki fog fizuemelést kapni...gondolom a többség tetves fityeszes lesz. A kirúgottakat várják a műtőben és nevetséges hadseregünkben:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.10.14 08:38

Tintanyalókat kirúgni, digitális államot bevezetni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html