Cáfolja a készlethiányt a János kórház

Mégsem kér adományként olyan alapvető tárgyakat a János Kórház, mint a lázmérő, a kötszer, a takaró, vagy a vécédeszka. Az intézmény szerint csak félreértésről van szó.
Rácz Gergő, 2019. december 5. csütörtök, 08:46
Fotó: Napi.hu

Tévedésből kértek a Szent János Kórház dolgozói adományként alapvető tárgyakat, a működéshez szükséges minden ellátást biztosít az intézmény - idézi a hvg.hu a kórház közleményét.

A napokban karácsonyi adománygyűjtést indított osztályai megsegítésére a budapesti Szent János Kórház. Az intézmény a Facebookon tette közzé, hogy milyen fogyóeszközökre lenne szükségük: szerepelt köztük evőeszköz, pelenka, ragtapasz, lázmérő, villanykörte, gumikesztyű, meleg ruha és cipő, párna, takaró és vécédeszka is.

A kórház közleménye értelmében az ünnepek közeledtével nagyszámú lakossági megkeresés érkezik hozzájuk különféle felajánlásokkal.

"Legtöbben a gyermekosztályainkat támogatnák játékokkal. Ezekből azonban év közben is annyit küldenek, hogy több alkalommal udvariasan vissza kellett utasítanunk a felajánlásokat. Ennek kapcsán merült fel, hogy állítsunk össze egy listát azokról az eszközökről, amik valóban segítenék a dolgozók és a betegek mindennapjait, így senkit nem bántanánk meg azzal, hogy nem élünk a segítő szándékával."

Ezért aztán körlevélben kérték az osztályokat, gyűjtsék össze azokat az eszközöket, amelyek a szorosan vett gyógyító tevékenységen túl hasznosak lehetnek az osztály életében. Jelezték: kiemelt számban látnak el hajléktalan betegeket, akiket új ruhával, takarókkal megajándékozva igyekeznek kiadni az osztályokról, és minden olyan eszköz is a listára került, aminek például egy gyermekét kísérő szülő híján lehet egy sürgős felvétel során.

A kórház szerint vannak azonban olyan alapvető tárgyak, amelyek csak tévedésből jelentek meg a listán: A listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amelyeket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira."

Azt is megjegyezték, úgy érzik, hogy a kezdeményezést több, általuk ellenzékinek tartott lap kiforgatta: Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jószándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja, és a negatív kampány részévé teszi."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2019.12.05 10:42

"Tévedésből kértek "

Hogy lehet tévedésből kérni?
Komolytalan ez a cáfolat a kórháztól. Ez inkább egy felsőbb utasításként érkező cáfolat amivel mosakszik a kórház.
Mégsem járja, hogy miközben a kormánypropaganda azt súlykolja, hogy Magyarország jobban teljesít olyan alapvető eszközök hiányoznak amik relatív apróságoknak számítanak de szükségesek a napi működéshez.
Igaz annak ismeretében, hogy a kórházak adóssága 64milliárdFt már sokkal inkább hihető, hogy még ezek az alapvető tételek sem állnak rendelkezésre.
https://hirlevel.egov.hu/2019/11/24/64-milliard-forint-forint-az-egeszsegugyi-intezmenyeknel-felhalmozodott-tartozas/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

flydomi, 2019.12.05 10:05

Fentrol gyorsan popsiba rugtak a korhaz igazgatóját,h azert a valos igazsagot ne reklamoza. :-) Persze,minden megvan.Sot.Minden beteg idejeben megkapja az ellatast,a gyogyszereket,es a vizsgálatokat. :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html