Csak ősszel közlik a spanyol bankátvilágítás eredményeit

Elhalasztották a spanyol bankok független auditor cégek által elvégzendő átvilágításáról szóló eredmény publikálásának dátumát július 31-ről szeptemberre - közölte a Marketwatch spanyol jegybanki forrásokra hivatkozva.
NAPI, 2012. június 19. kedd, 12:29
Fotó: Napi.hu

A spanyol kormány, az IMF, az ECB és az átvilágítást végző könyvvizsgáló cégek - Delloitte, KPMG, PricewaterhouseCoopers és az Ernst & Young - egyetértésével született a döntés a forrás szeirnt.

A halasztást azzal indokolták, hogy több időt adjanak a könyvvizsgáló cégeknek a banki mérlegek teljes értékelésére, valamint azzal, hogy augusztus egy ünnephónap Spanyolországban, amikor csak kevesen dolgoznak mind a vállalatoknál, mind az állami intézményeknél és a parlament is csak ritkán ül össze.

Az Expansion spanyol pénzügyi napilap szerint a jegybank a dátum kitolásáról már étesítette az auditorvállalatokat, amelyek jelenleg a spanyol pénzügyi rendszer külső átvilágításának második fázisában járnak.

A hét második felében ettől függetlenül az egész szektor forrásszükségletéről tanácsadók egy előzetes becslést közölnek várhatóan. Hétfőn az El Confidencial üzleti napilap arról számolt be, hogy az előzetes becslés alapján a spanyol bankok forrásszükséglete 150 milliárd euró lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.06.19 13:39

Ezek lennének a függetlenek?

Ez, ugye, vicc?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html