Családi háza van? Jöhet a behajtó

Követeléskezelők bevonásával elkezdi behajtani kinnlévőségeit a nemzeti hulladékgazdálkodási vállalat, ám az egyik önkormányzati szövetség vezetője szerint a cég csak újabb módszerrel fenyegeti ügyfeleit.
Komócsin Sándor, 2018. január 5. péntek, 08:51
Fotó: Shutterstock

Elkezdi behajtani az eddig be nem fizetett csekkeket az a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., gúnynevén a kukaholding - adta hírül a Magyar Nemzet. Ez a vállalat nem a szemét elhordásával foglalkozik, hanem az azzal kapcsolatos díjak beszedésével.

A zrt. 7,6 milliárd forint értékű követelést adott át a Díjbeszedő Holding Zrt. vezette konzorciumnak, amelyben egy eddig ismeretlen kelet-magyarországi behajtó is helyet kapott. Ez a cég, a Pepp and Cars Kft. egy éve még élelmiszer-nagykereskedelemmel foglalkozott és több adóhatósági ügye is volt, amelyeket megszüntettek.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke úgy véli, hogy a követeléskezelők bevonása csak újabb fenyegetés a kukaholding ügyfeleivel szemben. A hulladékgazdálkodási vállalat ugyanis rövid fennállásának története alatt nem volt feladata magaslatán: pontatlanul, késve számlázott és előfordult, hogy előbb küldte fizetési felszólítást, mint a csekket, amelyen az ügyfélnek fizetnie kellett volna.

A napilap arról is tudósít, hogy a NAV-nak körülbelül 55 ezer követelést fognak átadni, ami azzal járhat, hogy aki nem fizette be a szemétszállítási díjat, annak akár a fizetéséből is levonhatják az összeget.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.05 14:36

Qrvaország qrva törvényekkel, amit megérdemel a hülye magyar polgár.
Baxxon rá az összes qrva maqgyar, akim ezeket tartja hatalmon.-
MEGÉRDEMLI.
QRVÁRA MEGÉRDEMLI!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2018.01.05 10:35

A Kukaholding létrehozásával nem a hulladék szállítást akarták javítani (ez úgy sikerült, hogy többé-kevésbé tönkre is tették), hanem a befolyó ellenértéket meglopni, és a maradékot visszaosztani a munkát ténylegesen végző cégeknek, pofára.
Sajnos ez nem elégséges a fejlesztéshez, de még a szintentartásra és az üzemeltetésre sem.
Tehát - nem törődve a szolgáltatást igénybevevő lakosság érdekével -, az egész átalakítás a fidesz közeliek zsíros állásokhoz juttatására szolgál.
Vagyis, a szokott fideszes lenyúlás!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html