Egymilliárd forintot kap az állami hulladékgazdálkodó cég

Hatalmas összegű uniós támogatást költhet el az nemzeti hulladékgazdálkodási cég, amely évek óta dühíti ügyfeleit azzal, hogy képtelen időben, pontos szemétdíjszámlákat postázni, viszont büntetést fizettetne olyan vétség miatt, amit el sem követtek.
Komócsin Sándor, 2017. december 14. csütörtök, 09:24
Fotó: Shutterstock

Egymilliárd forintnyi uniós támogatást nyert el a Nemzet Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., népszerű nevén nemzeti kukaholding - adta hírül a Magyar Nemzet. A monopolhelyzetbe hozott vállalat feladata, hogy begyűjtse a szemétdíjakat országszerte, ám kétéves működése alatt képtelen volt megfelelni ennek a kihívásnak - emlékeztet a napilap.

Az óriás összeget a szemléletformálásra kapták. Ennek szellemében fel fogják hívni az emberek figyelmét az óvodásoktól az aggastyánokig a helyes hulladékkezelésre. Ismertetni fogják a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudnivalókat.

A Magyar Nemzet többször próbált tájékoztatást kérni a vállalattól, például akkor, amikor követelésbehajtókkal fenyegették ügyfeleiket még azelőtt, hogy a befizetendő számlát kipostázták volna. Választ nem kaptak. A cég szóvivőjét lehetetlen volt elérni akkor is, amikor az újságírók arra voltak kíváncsiak, milyen autók tartoznak a menedzsment 21 járműből álló autóflottájába.

A nyitókép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK