Csúnyán kiakadtak Trumpra

Ezrek tüntetnek az Egyesült Államok egyes nagyvárosaiban és repülőterein a bevándorlást átmenetileg korlátozó elnöki rendelet ellen vasárnap.
MTI, 2017. január 30. hétfő, 07:37
Fotó: Reuters

Több ezren tüntetnek Detroitban, Chicagóban, New Yorkban, Dallasban, Los Angelesben és több százan protestálnak Washingtonban, a Fehér Ház előtt is. A chicagói O'Hare repülőtéren és a Dallas melletti Forth Worth repülőterén a feltartóztatott, de az ellenőrzések után a reptérről kiengedett utasokat ünnepelték a protestálók, a tranzitból kiérkezőket győzelmi jeleket formálva és hurrázással fogadták.

New Yorkban, Manhattan déli részén - annál a kompnál, amely a szemközti kis szigetre, a Szabadság-szoborhoz viszi az embereket - ezrek gyűltek össze, hogy tiltakozzanak. A tüntetőknél "Amerikát a menekültek építették fel" és "A muszlimok kitiltása nem amerikai dolog" feliratú táblákat lehetett látni, s a demonstráción részt vett Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője, New York-i politikus is. Schumer rövid beszédet mondott, amelyben a többi között azt mondta: "Donald Trump azt akarja, hogy a menekültekről azt gondoljuk, terroristák", majd leszögezte, hogy "ezt a harcot megnyerjük!".

Boston belvárosában szintén Trump-ellenes feliratokkal tüntettek, Washingtonban, a Fehér Ház előtt szintén Trump-ellenes rigmusokat skandáltak. A Washingtonnal szemben, a Potomac másik oldalán fekvő Virginia állam kormányzója, a demokrata párti Terry McAuliffe nyilatkozatot adott ki, amelyben hangsúlyozza: megérti a nemzetbiztonsági aggodalmakat, de szeretné, ha a "szigorú ellenőrzés fogalmát és gyakorlatát" pontosan meghatározzák. "A virginiai nép nevében arra sürgetem Trump elnököt és a vezetőket Washingtonban, hogy változtassanak ezen a politikán, és legyen nemzetünk ismét a lehetőségek hazája mindenki számára" - hangsúlyozta közleményében a demokrata párti politikus.

Amerikai sajtóhírek szerint vasárnap este az Egyesült Államok mintegy harminc városában szerveztek demonstrációkat Donald Trump bevándorlást szigorító - és átmenetileg korlátozó - rendelete ellen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2017.01.30 09:42

@Anonymus33:
Micsoda fantáziad van.... Azért a Grimm mesék sokkal jobbak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Anonymus33, 2017.01.30 08:37

Ajjo, hogy most mindenki a Trumpot vazogatja. Az, hogy Nemetorszagban, ha a rendszer ellen megjegyzeseket teszel akar a Facebookon, börtönbüntetessel sujthat a nemet birosag, erröl senki nem beszel. Az, hogy Nemetorszagban nem a nep, hanem a Parlament valassza meg a Kanzlert, vagy a Bundespräsidentet, erröl sem beszel senki. Az, ha ki mesz tüntetni a rendszer ellen Nemetorszagban, akkor ellened kiküldik az allam altal fizetett Antifakat (15,--EUR oraber) akik minden büntetesvegrehajtastol nem kell felniük belerughatnak akar a rendörökbe, erröl senki nem beszel. Az, hogy a Trump elleni tünteteseket a Georg Soros es a Clinton Clan financirozza, erröl szinten senki nem beszel. Az, hogy egy 9 altalanost vegzett, megbukott könyvkereskedöt, alkoholistat (Schulz) szandekoznak nemet Kanzlernak kinevezni erröl senki nem beszel. A lenyeg, hogy minden getzi es szemet korruptios dolgog a csaladban marad, ez a lenyeg. Nem kell mindent megenni amit a Mediak leadnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html