Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Figyelmeztetés a szél miatt

Szerdán ismét nagy területen megerősödik az északnyugati szél. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharos (65-70 kilométer per óra) körüli lökésekre is számítani kell. A Dunazug-hegyvidék és a Bakony magasabb részein időnként 80 km/h-t meghaladó szél is lehet. Holnap nyugaton továbbra is nagy területen marad erős az északnyugati szél, legnagyobb részt a Dunántúli-középhegység és a Duna menti területeken lehet majd viharos (60-65 km/h) széllökésekre számítani. Érezhető mérséklődés csütörtök késő délutántól várható.

Kicsivel kevesebb eső

Szerdán a tegnapinál jóval kisebb számban, nagyobb eséllyel délután, este az ország északkeleti megyéiben fordulhat elő (nem heves) zivatar. Csütörtök délutántól keleten, északkeleten megnő az esély zivatarok kialakulására, amelyeket egy-egy helyen felhőszakadás (>20-25 mm) és szélerősödés (45-60 km/h) kísérhet.

Részletes előrejelzés

Szerda estig többnyire erősen felhős idő várható, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk, hosszabb időre a délnyugati határvidéken süthet ki a nap. Főként a Dunától keletre több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar is lehet. Az északkeleti megyék kivételével sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet általában 24 és 30 fok között várható. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő. (Olaszországban nagyon meleg van.)

Csütörtökre virradó éjszaka többnyire erősen felhős marad az ég. Szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szelet az északkeleti megyék kivételével továbbra is erős, az éjszaka első feléig viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet késő este 18, 24, hajnalban 15, 21 fok között valószínű.

Csütörtökön a Dunántúl nyugati felén változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, néhol fordulhat elő záporeső. Az ország többi részén ugyanakkor nagyrészt erősen felhős időre van kilátás, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek, és többfelé kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani. Az északnyugati, északi szél sokfelé erős lesz, a Dunántúl egy részén, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul.

Pénteken a Dunántúlon többnyire gyengén felhős, napos idő ígérkezik, legfeljebb néhol alakulhat ki záporeső. Keletebbre erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók, több helyen zápor, elszórtan zivatar is előfordul. Az északnyugati, északi szelet elsősorban a középső országrészben még erős lökések kísérik, illetve szélerősödés zivatarban is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Viharjelzés a Balatonnál és a Velencei tónál

A Balaton és a Velencei-tó térségében a mérsékelt, élénk (20-35 km/h) északnyugati szelet reggeltől gyakran erős (40-55 km/h), a délelőtti óráktól kezdve többfelé viharos (60-80 km/h) lökések kísérhetik.

Estére nyugatról kelet felé haladva lassan, fokozatosan mérséklődik a szél. Gyakran lesz erősen felhős az ég, csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Elsősorban reggel, délelőtt fordulhat elő gyenge eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul. Késő estére 22 fok köré süllyed a hőmérséklet.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 23 fokos.

Balaton nyugati, középső és keleti medencéjében is másodfokú viharjelzés érvényes, ahogy a Velencei-tónál is.

A kép forrása: Pixabay.