Dobbantanak nyugatra a kormány vendégmunkásai - megszólalt Varga

Máris továbbállt Magyarországról több ezer külföldi vendégmunkás a fémipari dolgozókat képviselő Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint. Azt mondják, a magasabb bérek miatt, főleg a munkaerőhiány enyhítésére idecsábított ukránok és szerbek távoztak Nyugat-Európába, miután itt betanították őket. Varga Mihály azonban nem hallott a lelépőkről - derül ki az Rtl Klub riportjából.
K. Kiss Gergely, 2017. július 20. csütörtök, 22:43
Fotó: Napi.hu

Máris továbbállt Magyarországról több ezer külföldi vendégmunkás a Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint  - idézi a 444.hu a riportot.

Balogh Béla, az érdekképviselet elnöke elmondta, a - főleg a munkaerőhiány enyhítésére idecsábított - szerbek és ukránok a magasabb bérek miatt távoztak Nyugat-Európába, miután Magyarországon betanították őket, sőt a legtöbben a magyar képzésen kapott igazolással mentek tovább, amivel könnyebben elhelyezkedhetnek Ausztriában vagy Németországban.

A KSH szerint pedig 2017 első negyedévében rekordmagas, 43 056 betöltetlen álláshely volt Magyarországon, és egy éve Varga Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, "érzése szerint" a munkaerőhiány miatt hiúsult meg egy autóipari beruházás.

Varga az RTL Híradó kérdésére azt mondta, nem hallott a távozókról, de nem árulta el, számítottak-e rá, hogy ennyien lelépnek az országból. Az NGM szerint jelenleg 1995 ukrán és 1482 szerb állampolgár dolgozik Magyarországon.

A Vasas Szakszervezet informá­ciói szerint viszont ma nagyjából tízezer fő lehet a harmadik országokból, elsősorban Ukrajnából érkező dolgozók száma, leginkább a feldolgozóipar, a raktározás, valamint az építőipar területén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.07.21 13:35

Megmondtam előre hogy ez lesz... nem is értem miért nem vagyok kormánytanácsadó...

Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

alterego56, 2017.07.21 06:20

Milyen munkaszerződése volt azon ukrán illetve szerb, magyar adófizetői pénzen betanított melósoknak, akik következmények nélkül tovább állhattak nyugat Európába?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html