Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A döntést a Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője jelentette be pénteki tájékoztatóján. Dobrev Klára a DK alapító tagja, és soha nem volt kérdéses, hogy alkalmas a politikusi szerepre. A DK helyi szervezeteinek vezetői, szavazói és támogatói pedig "hatalmas nyomást" fejtettek ki annak érdekében, hogy vállaljon ilyen szerepet - mondta Molnár Csaba az MTI szerint. Dobrev Klára ezt korábban visszautasította, de a tavalyi parlamenti választás után úgy gondolta, hogy ideje eleget tenni a kérésnek.

Molnár Csaba ismertette a választási lista első tíz helyén szereplő neveket. A második helyen ő maga áll, őt Rónai Sándor, a DK szóvivője, Ara-Kovács Attila, a DK külügyi kabinetének a vezetője, Horváth Jácint, a párt nagykanizsai önkormányzati képviselője, Eörsi Mátyás jogász, Ráczné Földi Judit székesfehérvári önkormányzati képviselő, Sebián-Petrovszki László pártigazgató, Glázer Tímea győri önkormányzati képviselő, valamint Király Miklós egyetemista követi.

Niedermüller Péter, aki jelenleg szintén EP-képviselőként dolgozik, úgy döntött, hogy nem vállal egy újabb uniós ciklust, ezért nem szerepel a listán. A politikus továbbra is a párt alelnöke marad és ő felel majd a DK külpolitikájáért - közölte Molnár Csaba. A további helyekről később döntenek.

Az EP-választásnak történelmi tétje van Magyarország és az egész EU szempontjából. Az egyik oldalon azok a politikai erők állnak, akik erős, egységes Európát akarnak, akik az európai egyesült államok létrehozásában látják a jövőt. A másik oldalon állnak az "Orbán-félék", akiknek az az egyetlen céljuk, hogy minden egyes "ellopható eurót kiszedjenek" az unióból, és amikor felelősséget kellene vállalniuk, akkor akadályozzák az európai együttműködést - mondta Molnár Csaba. A politikus szerint kifejezetten csalódottak lennének, ha a tavaszi EP-választáson nem szereznének újra legalább két mandátumot - írta az MTI.