Drágulással számolhatnak a lakástulajdonosok - így hat a szabályváltozás

Csak kicsit emelkednek a porszívók árai az uniós előírásoknak megfelelő, új típusok megjelenése miatt - állítja a magyarországi Electrolux-gyár vezetője. Mivel nő a közepes és felsőbb kategóriás gépek aránya a kínálatban, a vevők nagyobb áremelkedés érzékelhetnek a valóságosnál.
Komócsin Sándor, 2017. szeptember 19. kedd, 09:15
Fotó: Napi.hu

A porszívók gyártói Európában szeptember eleje óta csak a korábbinál halkabb, kevesebbet fogyasztó (1600 wattos helyett maximum 900 wattos) készülékeket hozhatnak forgalomba, amire az Electrolux hazai gyártója alaposan felkészült - derül ki abból az interjúból, amelyet Gönczy Sándor, a cég vezérigazgatója adott a Világgazdaságnak.

A vállalat magyarországi és svédországi fejlesztői másfél éves munkával javították a porszívók hatékonyságát, aminek eredményeként a vevők a cégvezető szerint a korábbinál valóban halkabb, takarékosabb, mégis jobban szívó készülékeket kapnak.

Az interjúból az is kiderül, hogy a változás ellenére az árakat egyes típusok esetén szinten tartották vagy csak kicsit emelték. Ugyanakkor a szabályváltozás hatására nő a közepes és felső kategóriás porszívók súlya a kínálatban, ezért a vevők jelentősebb áremelést fognak érzékelni. Akinek ez nem tetszik, az a kereskedelmi forgalomban még kaphat a korábbi porszívókból, amíg azok ki nem fogynak a kiskereskedők raktáraiból.

(A nyitókép forrása: Electrolux Lehet Kft.)

HOZZÁSZÓLÁSOK