Szerdán délen és délnyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, és helyenként még havazásra lehet számítani. Az ország nagyobbik részén ugyanakkor gyengén felhős idő lesz, több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint északkeleten olykor meg is erősödik. Néhol hófúvás előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -11 fok között valószínű, de a derült, vastagabb hóval borított, szélcsendes tájakon -15, -17 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul - olvasható a met.hu portálon.

Az OMSZ elsőfokú riasztást adott ki az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére. Hófúvás miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki figyelmeztetést.

Csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csak a déli megyékben, ott is elsősorban a határvidéken lehet időnként több a a felhő, de havazás már ott sem valószínű. Az északkeleti, északi szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -14, a vastag hóval borított, szélvédett helyeken -15 és -21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű.

Pénteken derült vagy gyengén felhős idő várható, csapadék nem lesz. Reggelre foltokban zúzmarás köd képződik, amely délelőtt feloszlik. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -15, a vastag hóval borított helyeken -16 és -23 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és -8 fok között várható.-írja a met.hu.