Dühöt váltott ki Orbán beszéde

Nem kerülte el a nemzetközi sajtó figyelmét, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ismét a bevándorlást ostorozó beszédet mondott, ezúttal az új határvadászok eskütételén. Néhány ütős részlet kiemelése után idézik a szintén kemény reakciókat is.
Komócsin Sándor, 2017. március 8. szerda, 10:07
Fotó: Napi.hu

Ezzel megsértik Magyarország nemzetközi kötelezettségeit - dühödt reakciók fogadták Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszédét és a magyar kormány új intézkedéseit a bevándorlókkal kapcsolatban. Magyarország vezetője a terrorizmus trójai falovának minősítette a migrációt. Ilyen felütésekkel számol be a nemzetközi sajtó a magyar miniszterelnök keddi beszédéről, amelyet a határvadászok eskütételén mondott el.

Az amerikai AP és a brit BBC is kiemeli a beszédből, hogy Orbán Viktor szerint nincs vége a migrációnak, csak valamivel enyhült a fogadó országokra nehezedő nyomás. Az előbbi hírügynökség nem mulasztja el megjegyezni: Orbán azok közé tartozik, akik már nagyon korán hangot adtak annak, hogy támogatják Donald Trump amerikai elnökké választását.

Mindenféle szörnyűség

Ezután idézi a magyar kormányfő megjegyzését, miszerint a bevándorlók, akik jelentős része muszlim vallású, veszélyeztetik Európa identitását és kultúráját. Orbán Viktor szerint a migráció problémája mindaddig fennmarad, amíg a küldő országok nem oldják meg a kivándorlás okait, illetve a világ nem ismeri fel a jelenségben rejlő kockázatokat.

A migráció a terrorizmus trójai falova - idézi az AP és a BBC is a magyar miniszterelnököt. Azok az emberek, akik idejönnek, nem akarnak a mi kultúránknak és a szokásainknak megfelelően élni, hanem meg akarják tartani a sajátjukat - kiegészítve az európai életszínvonallal.

Orbán ismét figyelmeztette hallgatóságát, hogy a magyar határra nehezedő nyomás nem fog enyhülni, mivel milliók tervezik átköltözésüket a világ más részeiből Európába. Ezt úgy értelmezi, hogy Magyarország ostrom alatt áll.

További szörnyűségek

A sajtóorgánumok ezután ismertetik az új magyar szabályokat - amelyek lényege a bevándorlók szoros őrizet alá vétele -, illetve az erre érkezett reakciókat. A bevándorlási vészhelyet meghosszabbítása csak arra szolgál, hogy fenntartsák az idegengyűlölő, félelemkeltő propagandát - emelik ki a Magyarország Helsinki Bizottság, a MigSzol és más szervezetek értékeléséből.

A brit Express kihagyva Orbán beszédének részletezését, és rövid úton az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának bírálatára tér rá. Eszerint "Orbán új törvénye" szinte lehetetlenné teszi a menekülteknek, hogy benyújtsák kérelmüket Magyarországon és megkapják a nemzetközi jog szerint őket megillető védelmet.

Statisztika

A nemzetközi és az uniós szabályok szerint csak rendkívüli esetekben szabad őrizet alá helyzeni a menekültstátust kérőket, és gyerekek esetén soha nem szabadna ennek előfordulnia. Az AP megjegyzi, hogy miközben Orbán gyakran emlegeti, hogy Magyarország keresztény értékei alapján viszonyul a menekültekhez, naponta maximum 16 embernek teszik lehetővé, hogy beadja kérelmét és szakértők szerint az új szabályok nyomán ez a szám csökkenni fog.

Az amerikai hírügynökség - akárcsak a BBC - statisztikával zárja tudósítását. Eszerint Magyarország 2016-ban 425 menekültet fogadott be, miközben közel 30 ezer kérelmet regisztrált. Egy évvel korábban, 2015-ban 502 embernek adta meg a védelmet. Eközben Németország 890 ezer menekültet fogadott 2015-ben és 280 ezret 2016-ban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ezt-neked, 2017.03.12 20:44

@MLB2017: " pápá bornyúkám, nekem erre a fingreszelésre már nincs szükségem"

Agyatlan szélsőjobber, ne aggódjál ezidáig sem hiányzott senkinek sem az alpári bunkó stílusod, ezután sem fog!
Nyugodtan tartsd meg csak magadnak, vagy a családodnak!
Tudod, csak lazán, ahogyan ezen a portálon te szoktál buzizni, anyázni, stb....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.03.12 20:06

"pápá bornyúkám, nekem erre a fingreszelésre már nincs szükségem, meg amúgy is, ettől nagyobb hülyét nem tudsz magadból csinálni" Ez érvelés lenne?
Aki ilyen stílusban, ilyen töményen társalog(vajon ki lehet) az nem való közénk!
Vannak neki való portálok, vagy már ott is kitelt a becsülete?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ezt-neked, 2017.03.12 19:59

@MLB2017:"Ha jól emlékszem amit idehazudtál a fagyhalálok számával kapcsolatban, azt tényekkel alátámasztva cáfoltam. Ezt hívják ÉRVELÉSnek nyomikám. "Jó tanács, okosabbal ne állj le vitázni. (tőled persze kevés butább van)"

Agyatlan szélsőjobber, az én vonatkozó számaim sajnos nagyon is valósak, és éppen emiatt mehettek ti jobberek a "mélyhmagyar keresztény Nemzeti" kamu dumátokkal a jó büdös francba, mert nektek csak a minék több saját zsebbe kerülő pénz számít, és nem a Magyar emberek sorsa!
Cáfold meg amit leírtam, a magát "keresztény" és " Nemzeti"-nek hazudó qurmány az emúúút 7 év alatt mit tett , hogy az emúúút 8 év szemére vetett dolgokat megváltoztassa? Írogathatod a hülye lózungjaidat, de a lényegen az sem változtat, mert ti ostoba jobberek, és szélsőjobberek asszisztáltok a qurmány tetteihez, és a korrupt, a saját zsebre dolgozó politikájához!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2017, 2017.03.12 19:53

@Ezt-neked: pápá bornyúkám, nekem erre a fingreszelésre már nincs szükségem, meg amúgy is, ettől nagyobb hülyét nem tudsz magadból csinálni :DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2017, 2017.03.12 19:51

@Ezt-neked: "az érvelés hiánya áll"
Ha jól emlékszem amit idehazudtál a fagyhalálok számával kapcsolatban, azt tényekkel alátámasztva cáfoltam. Ezt hívják ÉRVELÉSnek nyomikám. Utána persze ebbe nem tudtál beletörődni és elkezdtél vergődni, terelni, szitkozódni. Azt hitted nem kapod vissza? :D
Jó tanács, okosabbal ne állj le vitázni. (tőled persze kevés butább van)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html