Ég a gáz a nagyhegyesi gáztározóban (frissítve)

Belobbant a kiáramló gáz a nagyhegyesi gáztározóban kedd hajnalban, a tüzet technológiai meghibásodás okozta - közölte Papp-Kunkli Nóraa Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Domokos Erika, 2018. november 20. kedd, 07:34
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A meghibásodás következtében egy helyről kiáramlott a gáz, és begyulladt; jelenleg 15 méteresek a lángok. A szakemberek leválasztották, elzárták a hibás gázvezetéket, ám még van gáz a csőben, amely táplálja a hatalmas lángokat - közölte a szóvivő.

Tájékoztatása szerint a Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral vették körbe a lángoszlopot, valamint végzik a terület hűtését is, nehogy továbbterjedjen a tűz. A mentőszolgálat is a helyszínen van, de senki nem sérült meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, hogy a 3321-es út mentén lévő gáztározóból 5 óra 30 perc körül csaptak fel a lángok. A rendőrök a veszélyhelyzet elhárításáig teljes szélességében lezárták a 33-as főút Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti szakaszát, a forgalmat a 4-es főútra terelik.

HOZZÁSZÓLÁSOK