Minden második magyar nem ért a saját egészségéhez

Idén harmadik alkalommal lehet pályázni a Nekem Szól! Egészségértés Díjra. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE/AIPM)) pályázatának célja, hogy lehetőséget biztosítson arra, hogy a közvélemény jobban megismerje a legjobb egészségértést fejlesztő programokat. A nevezési határidő 2018. október 14.
Szepesi Anita, 2018. augusztus 22. szerda, 09:40
Fotó: Shutterstock

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE/AIPM) 2016-ban indította útjára a Nekem Szól! Egészségértés pályázatát, mely a legsikeresebb, egészségértést fejlesztő hazai programokat kívánja feltérképezni, díjazni és a szélesebb közvélemény számára bemutatni.

Az AIPM 2015-ös, reprezentatív kutatásából kiderült, hogy hazánkban minden második embernek problémát okoz az egészségével kapcsolatos információk megértése. Egy jobb egészségértésű egyén egészségesebben él, jobban betartja a kezelési előírásokat és kevesebb krónikus betegségben szenved.

Az AIPM kiemelt célja, hogy a magyar lakosság még jobban eligazodjon egészségügyi kérdésekben, tájékozottabbak legyenek az egészségügyi rendszer működésében, ami végső soron az egészségügyi ellátórendszer leterheltségét is csökkenti. Tavaly rekordszámú pályázat érkezett a kiírásra - mondta a pályázat indulása kapcsán Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Kik pályázhatnak?

A Nekem Szól! 2018 Egészségértés Díjra természetes személyek és szervezetek (jogi személyiségtől függetlenül állami intézmények, gazdálkodó szervezetek, egyéb társadalmi szervezetek) pályázhatnak olyan programokkal, amelyek segítik a magyarok egészségügyi tájékozottságát. A pályázatra egyebek mellett komplex kommunikációs és oktatási programokkal, informatív betegtájékoztató kiadványokkal, mobil applikációval vagy egyéb, az egészségértést fejlesztő programokkal lehet nevezni október 14-ig. A részletes pályázati kiírás és a további feltételek itt érhetők el.

(Ezt olvasta már? Egyre nagyobb a baj a kórházakban)

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK