Nagy a baj a gyerekek szájában

Hatalmas a hiány fogszabályozó fogorvosokból, a magánrendelők ugyanis elszívják a munkaerőt a közfinanszírozott intézményekből, amelyekben ezért akár fél évet is várniuk kell az ellátásra a gyerekeknek - írja a Világgazdaság.
Szepesi Anita, 2018. július 25. szerda, 11:00
Fotó: Shutterstock

Miközben a gyerekek 80 szá­zaléka fogszabályozásra szorul, sokan nem jutnak időben a megfelelő ellátáshoz. Az állam 18 éves korig finanszírozza a fogszabályozást, az állami rendelőkben azonban akkora a hiány szakorvosokból, hogy akár fél évet is várni kell a kezelés elkezdésére - derül ki a lap cikkéből.

Márpedig nagyon nem mindegy, hogy valaki 200-250 ezret fizet az állami rendelőben a fogsor megrendszabályozásáért, vagy 1-1,5 millió forintot a magánrendelőben.

Sok sebből vérzik az iskolafogászati rendszer is. Az iskolai fogorvosok például az idei tavaszi 130 ezer forintos praxispénzemelést sem kapták meg. A finanszírozás és jogi környezet megváltoztatásért offenzívát indított a Magyar Gyermekfogászati és Fogszabályozási Társaság.

Olvasta már? Kórházleállások - megszólalt a kormány)

Fotó: Shutterstock

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nekemnemezkell, 2018.07.25 11:57

A magánrendelők, vállalkozásban dolgozó fogorvosok i is végeznek államilag támogatott (TB) ellátást!
Ez nem zavarja ( zavarná!) a gyermekfogászati ellátást!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html