Menesztették az egészségügyi fejlesztésekért felelős vezetőt

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter kezdeményezésére Orbán Viktor felmentette posztjáról Fábián Károlyt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi fejlesztésekért felelős, helyettes államtitkárát - szúrta ki a tegnapi Magyar Közlönyben az mfor.hu.
Szepesi Anita, 2019. július 18. csütörtök, 09:56
Fotó: Reuters - Képünk illusztráció.

Fábián Károly neve az mfor.hu cikkének írásakor még mindig megtalálható volt a kormány hivatalos oldalán, az Emmi helyettes államtitkárai között, mostanra viszont eltűnt onnan. A szakembert  2018. október 3.-án nevezték ki, esetleges júniusi távozásáról májusban már írt a Népszava. Erre végül másfél hónappal később került sor.

A cikk szerint egyelőre nem világos, hogy a váltás összefüggésben áll-e az egészségügyi szakmai programok végrehajtásával. Az államtitkárság vezetőjét, Horváth Ildikót szintén tavaly októberben nevezték ki, feladata az ágazat finanszírozási és szakmai színvonala emelése. Ezzel kapcsolatban mondta a közelmúltban egy Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter a portálnak, hogy a következő évtől olyan költségvetéssel kell működnie az egészségügynek, amely mellett nem keletkezik adóssága a kórházaknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK