Egészségügyi béremelés: durva összeggel állt elő Cser Ágnes

Harmincmilliárd forint kell azon egészségügyi szakdolgozók bérrendezésére, akik több évtizede végzik munkájukat - közölte a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az M1 csatorna szombati műsorában.
K. Kiss Gergely, 2017. július 1. szombat, 11:50
Fotó: Napi.hu

Cser Ágnes elmondta, ahogy tavaly is sikerült elérniük év közben a költségvetés módosítását, most is egyik kiemelt céljuk, hogy ez megtörténjen - idézi az MTI.

A kormányzat, felmérve a helyzetet, elkezdte a több évtizedes lemaradást pótolni: így jött létre a szakdolgozók esetében a négylépcsős, az orvosok esetében pedig a kétlépcsős bérfejlesztés.

Megemelik a mentősök fizetését, és a védőnőknél is készül a megoldás - jegyezte meg.

A szakszervezetnek az az elképzelése, hogy ne csak az egészségügyi szakképesítéssel rendelkezők, hanem a műszaki, informatikai és gazdasági szolgáltatást nyújtó dolgozók is bérét is fejlesszék.

(A kormány legutóbbi, botrányt kavaró ágazati bejelentéséről itt olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cikicakk, 2017.07.01 15:06

Arról is beszélhetnének,hogy nyáron több kórház és kórházi szárny kénytelen bezárni a nővér,ápoló és orvosi szabadságolások miatt,de az országban működő több száz egészségügyi általános ápolóit végzett fiatalokat még sem veszik fel a 3 hónapos nyári szünetre.Ezek a fiatalok már végzett ápolók,csak a 3 évet a szakosítót is el szeretnék végezni Egyiket sem kell betanítani,mert az iskolai évek alatt a létező összes klinikán voltak gyakorlaton,ahol szinte mindent megtanultak amire egy nővérnek,vagy ápolónak szüksége van.le is vizsgáztak belőle,így nem idegen nekik a munka,nem ájuldoznak a vér és a sebek látványától sem.Igaz,hogy akik a törvényt hozzák,hogy nem lehet alkalmazni csak 3 hónapra ezeket a fiatalokat,mert túl sok az adminisztráció,nem éri meg 3 hónapra vesződni vele,a törvényt hozók ha lebetegednek,nekik jut elég orvos és nővér a magánklinikákon,magán kórházakban.A nép meg dögöljön meg,vagy várjon őszig,még vissza jön az a kevés ember,akik elmentek szabira nyáron.Aztán csodálkoznak,ha a fiatalok külföldre mennek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html