Egy évvel hosszabb lesz a középiskola?

Az ellenzék indokolatlan költekezésnek, a kormány a teljesítőképesség növelését szolgáló döntésnek nevezte a száznapos programot a mai parlamenti vitanapon. Az oktatási miniszter egy évvel meghosszabítaná a középiskolát - derül ki az Origo tudósításából.
Kolozsi Pál, 2003. március 11. kedd, 11:39
Fotó:

A kormány világos gazdaságpolitikai célokkal indult, ezt tükrözi az adótörvény módosítása, a költségvetési törvény és a 100 napos program is - mondta László Csaba pénzügyminiszter a Fidesz által kezdeményezett parlamenti vitanapon, hozzátéve, hogy ezek az intézkedések a teljesítőképesség növelésére irányultak.

A pénzügyminiszter kifejtette, hogy a 2001-2002-es költségvetési túlköltekezés megalapozatlan volt. László azon véleményének is hangot adott, hogy az 1999-2000-ben keletkezett tetemes többletforrásokat az Orbán-kormánynak adócsökkentésre és nem a választások előtti hangulatjavító intézkedésekre kellett volna fordítania. A tervek szerint az államháztartási hiány idén 4,5 százalék alatt marad - erősítette meg a miniszter.

Magyar Bálint oktatási miniszter elképzelése szerint egy nulladik évfolyam bevezetése a cél a középiskolákban, hogy a tanítási idő 40 százalékát idegen nyelv oktatására lehessen fordítani. Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter szerint a beruházás-ösztönzés egyik fontos eleme az adócsökkentés.

Varga Mihály, a Fidesz vezérszónoka egy befektetési bank elemzésével indította beszédét, amely szerint Magyarország az egyetlen a közép-kelet-európai térségben, amelynek gazdasági helyzete 2002 végén távolabb volt az EU-átlagtól, mint 2002 közepén. Varga szerint a 100 napos program során indokolatlan költekezést folytatott a Medgyessy-kormány.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Jaspis, 2003.03.11 17:13

A szakmunkásképző már így is 5 év, ami után 3 év alatt lehet érettségit tenni. Végül is, így jóval később lesznek munkanélküli pályakezdők... A baj csak az, hogy ezeket a srácokat a szüleik kénytelenek eltartani 20-22 éves korukig, ami sem anyagilag, sem a személyiségük fejlődésében, sem a családi kapcsolatok kiegyensúlyozottságában nem kifizetődő. Arról nem beszélve, mibe kerül az államnak (és így közvetve nekünk) plusz egy évig tanítani őket, aminek ráadásul kézzelfogható szakmai haszna sem lesz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

qwhu, 2003.03.11 14:36

Nem ferr a fiatal polgárokkal szemben, hogy Magyar Bálint a középiskola meghosszabbításával akarja a pedagógusok foglakoztatottságát megoldani!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html