Egy hírlevéllel kaszál százmilliókat a kormány

Százmilliókban mérhető hasznot hajthatott már az első hónapokban a kormányzat legújabb és egyben legegyszerűbb, feketegazdaság elleni lépése, az úgynevezett adótraffipax, ami március óta működik és lényegében nem más, mint egy interneten elérhető hírlevél arról, hogy az adóhivatal mikor, kiket és hol ellenőriz - közölte a Magyar Idők.
Szabó Zsuzsanna, 2017. július 14. péntek, 06:59
Fotó: Reuters

A lapban Tállai András, az adóhivatal vezetője elmondta, az adótraffipax az online pénztárgépek rendszerével igazán hatásos párost alkot.

"Az első hónapok látványos eredményeket hoztak" - mondta. Több fővárosi és vidéki helyszínen 40-50 százalékkal több nyugtát adtak az ottani vállalkozások, mint korábban, s ezzel együtt a pénztárgépekbe beütött összegek is növekedtek, nem is csekély mértékben. Volt olyan kereskedelmi egység, ahol a bevétel a korábbi 965 százalékára ugrott abban az időszakban, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előre bejelentett vizsgálata zajlott - mutatott rá az adóhivatal vezetője.

Mindent egybevéve a hivatal becslése szerint az új tájékoztató rendszer már az első hónapokban is százmillió forintokban mérhető hasznot hajthatott - jegyezte meg. A NAV célja ugyanakkor Tállai szerint egyáltalán nem a büntetés, hanem az, hogy minden szereplő betartsa az előírásokat, befizesse az adókat és legálisan alkalmazza dolgozóit. Ezért is hirdetik meg az adótraffipaxban az akciók legnagyobb részét - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.07.14 11:08

A pénz természetesen a cigány mafiához vándorol. Kifosztás történik minden szinten.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html