Egyelőre nem indul eljárás a tranzakciós illeték miatt

A korábbi hírekkel ellentétben nem indít kötelezettségi eljárást csütörtökön az Európai Bizottság a magyar jegybankot érintő pénzügyi tranzakciós illeték miatt – közölték nevük elhallgatását kérő források Brüsszelben.
NAPI, 2012. szeptember 26. szerda, 16:16
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön nem indít kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság Magyarország ellen a Magyar Nemzeti Bank egyes műveleteit terhelő pénzügyi tranzakciós illeték miatt - közölték nevük elhallgatását kérő források szerdán Brüsszelben - írja a Bruxinfo.

Emlékezetes, hogy szeptember elején jól értesült brüsszeli források még jó eséllyel valószínűsítették, hogy a Bizottság szeptember 27-én megindítja a kötelezettségszegési eljárást, mivel a magyar parlament által elfogadott formájában úgy tekint az illetékre, mint ami a jegybankok függetlenségére vonatkozó uniós szabályokba ütközik.

A pontos ok nem ismert, de egy forrás vélelmezte, hogy egyszerűen még nincs döntésre készen a dosszié. Ez azt sugallja, hogy csupán halasztásról van szó, nem pedig arról, hogy Brüsszel megváltoztatta volna álláspontját az ügyben. Úgy tűnik, hogy ellenkezőleg, a Bizottság továbbra is azon a véleményen van, hogy az MNB egyes műveleteire kivetendő adó akadályozná a jegybankot feladatainak független ellátásában. További részletek a Bruxinfo honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2012.09.26 18:21

"a Bizottság továbbra is azon a véleményen van, hogy az MNB egyes műveleteire kivetendő adó akadályozná a jegybankot feladatainak független ellátásában" Csak két masszás szalon és kupleráj látogatás között a brüsszeli zseniknek még nem volt idejük kigondolni, hogy miért is van ez így. De az eljárás biztosan pártatlan és előzetes koncepcióktól mentes lesz. Másképpen koncepciós pernek kellene hívnunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html