Ekkor térhet vissza a tél - megszólalt az OMSZ

A hét további részében egyre kevesebb téli elemet tartogat számunkra az időjárás - mondta Üveges Zoltán meteorológus az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kisvideójában.
Szász Péter, 2018. január 26. péntek, 09:50
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A kontinenst északkeleti-délnyugati irányban átszelő frontrendszer előoldalán kis sebességgel, enyhe és általában száraz levegő érkezik fölénk. Ez az áramlás nem eléggé sebes ahhoz, hogy a szélvédettebb vidékekről is kisöpörje a még múlt hétvégén érkezett hideg, nyirkos levegőt.

Pénteken az északi, északnyugati megyék felett marad zártabb a felhőtakaró, délen, délkeleten több órás "bágyadt" napsütés lesz. A hőmérséklet a napos tájakon lesz magasabb, akár 10 fok feletti is. (Szomorú hírt kaptak a föld sorsáért aggódók.)

Szombaton az idő alig változik, vasárnap viszont lassú átalakulás kezdődik, az északi tájakon is átkeveredik a megülepedett nyirkos levegő, kisebb csapadék előfordulhat.

Úgy tűnik, hogy a tél a jövő hét közepéig nem tér vissza, vélhetően csak februárban számíthatunk lehűlésre, de ez meteorológiai szempontból nagyon messze van - teszi hozzá Üveges Zoltán.

A kép forrása: Szász Péter/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK