Elképesztő történet: hamis papírokkal bujkált, nyelvtanfolyamot tartott

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki úgy igyekezett elrejtőzni a hatóságok, és a vele szemben kibocsátott körözések elől, hogy hamis okmányokkal álnéven élte az életét.
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 9. szerda, 08:01
Fotó: Reuters

A Kaposvári Rendőrkapitányság 2017 májusában igazoltatta a vádlottat, aki hamis brit vezetői engedéllyel és útlevéllel próbálta magát igazolni, az okmányok azonban gyanút keltettek a rendőrökben. A kaposvári lakóhelyén tartott házkutatás során előkerültek hamis amerikai és kanadai útlevelek és vezetői engedély is.

Kiderült a nyomozás során, hogy a vádlott a hamis külföldi okmányokkal mobiltelefon előfizetői és bankszámla szerződéseket is kötött, sőt, magát egy miami székhelyű cég igazgatójának kiadva még egy nyelvtanfolyamot is megtartott. (Ezért drágák az új rendőrautók.)

A büntetlen előéletű férfivel szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a hamis okmányok elkobzását indítványozta.

HOZZÁSZÓLÁSOK