Eltűnt milliók a pécsi önkormányzatnál - csalás miatt nyomoz a rendőrség

Plusz 18 millió forintot kell kifizetnie Pécs önkormányzatának arra a projektre, amelynek célja a Budai Nagy Antal utcai óvoda és bölcsőde felújítása volt – derül ki abból az előterjesztésből, amelyet Péterffy Attila, a baranyai megyeszékhely új polgármestere terjesztett a csütörtökön tartandó rendkívüli képviselő-testületi ülés elé - írja a mérce.hu.
K. Kiss Gergely, 2019. november 14. csütörtök, 21:34
Fotó: Pixabay

Az óvoda felújítása - mely összesen nagyjából 240 millió forintba került - idén májusban fejeződött be teljesen, ezek után kellett az önkormányzatnak még egy 18 millió forintos számlát kifizetnie két kivitelező cég felé. Az önkormányzat Pénzügyi Főosztálya el is utalta az összeget a számlához mellékelt levélben megjelölt bankszámlára, a bonyodalmak pedig itt kezdődtek - olvasható a portálon.

A Szabad Pécs azt írja, bár az előterjesztésben hivatalos levél szerepel, a portál információi szerint valójában csak egy e-mail érkezett a pénzügyi főosztályra májusban, amivel formailag is voltak problémák, így akár gyanús is lehetett volna.

Ahogy Péterffy előterjesztése fogalmaz: "A kivitelező jelezte a Pénzügyi Főosztály felé,hogy az elvégzett munkáját követően leszámlázott összeg nem érkezett meg a bankszámlájára, és az előzőekben hivatkozott -külön becsatolt -Budapest Banknál vezetett bankszámlát, és levelet nem ismeri el sajátjaként."

Az önkormányzat ezek után a banktól kérte az utalás visszavonását, ám a pénzintézet tájékoztatása szerint a kedvezményezett számla tulajdonosának beleegyezése nélkül erre nincs lehetőség. Az történt tehát, hogy a 18 millió forint rossz számlára került, és most az frissen választott önkormányzatnak újra ki kell fizetnie ezt az összeget.

A rendőrség csalás gyanújával nyomozást indított az ügyben, és ha jogerősen megállapításra kerül valamilyen bűncselekmény ténye, akkor visszaperelheti a pénzt. Pécsnek mindenképp ki kell fizetnie a második 18 milliót, ellenkező esetben elveszíti a felújításra kapott uniós források egy részét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.11.15 07:03

Nem tűnt az el ! Narancsot vettek rajta :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Archer58, 2019.11.15 05:51

Sokan próbálták megfejteni, miért van folyamatosan kétharmada a fidesz-kdnp formációnak. Ebben a cikkben van a válasz. Az ország kétharmada nincs tisztában azzal, hogy nem egy e-mailben küldött bankszámlára, hanem magán a számlán szereplő bankszámlára kell teljesíteni az utalást. Persze ezek Erzsébet utalványon és zsák krumplin kívül nem igen ismernek más egyebet, Ráadásul nekik ez a tudás is elég. Ez hát a kétharmad titka röviden.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html