Emberi fogyasztásra szánt takarmányburgonyát találtak

Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) segítségével akadályozták meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 22 tonna, állati takarmányként felhasználható burgonya élelmiszerként történő értékesítését, a burgonyát a kormányhivatal munkatársai megsemmisítették - adta hírül a NAV.
MTI, 2017. január 25. szerda, 11:31
Fotó: Napi.hu

A pénzügyőrök az ekáer adatai alapján ellenőriztek egy Újfehértóra érkező lengyel burgonyaszállítmányt. A társaság takarmányburgonya értékesítésével foglalkozik, de ehhez nem volt engedélye és az eladásokat sem tudták bizonylatokkal igazolni.

Az ügyvezető azt sem tudta megmondani, hogy az elmúlt hónapban bejelentett mintegy 160 tonna takarmányburgonyát hogyan adták el.

A telephelyen talált csomagolóanyagok és címkék alapján felmerült a gyanú, hogy a takarmányként beszerzett burgonyát a későbbiekben fogyasztási burgonyaként adják el.

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársai az áru nyomon követhetősége, valamint a takarmányok esetében is kötelező jelölés hiánya miatt a 22 tonna burgonyát lefoglalták és megsemmisítették - közölt a NAV.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK