A 24 éves fiatalember arról számolt be a Külügyminisztériumnak, hogy rajta kívül más magyar nem utazott a buszon - mondta Menczer Tamás. Telefonon a fiatalembertől úgy értesültek, hogy a balesetben kétszeres kartörtést szenvedett. Hozzátette: azt egyelőre nem tudni, hogy a busz miért borult fel a kanyarban.

Menczer korábban az M1-nek azt mondta, a katalán polgári védelem arról tájékoztatta a barcelonai magyar főkonzulátust, hogy a kórházak jelentése szerint három magyar könnyű sérültje van a balesetnek. Egy 20 éves lányról, valamint egy 23 és egy 24 éves fiúról tudnak, egyelőre csak keresztneveket kaptak, vezetékneveket még nem, mindent megtesznek azért, hogy ezeket is mielőbb megtudják - hangsúlyozta. A három könnyű sérültet különböző kórházakban kezelik - tette hozzá.

A szóvivő szerint a barcelonai főkonzulátusnál érdeklődhetnek a hozzátartozók. A külképviselet ügyeleti száma 0034 629 745 593.
A legutóbbi információk szerint a balesetben 13-an meghaltak és 28-an megsérültek, 8 ember sérülése súlyos, négyé pedig nagyon súlyos - mondta Menczer.

Az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett.