Erre készüljön szombaton!

A többórás napsütés mellett szombaton is lehet számítani gomolyfelhő-képződésre, pénteken este még északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok - adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
MTI, 2016. július 29. péntek, 15:01
Fotó: Reuters

Éjszakára megnyugszik a légkör, nagy területen kiderül az ég, ugyanakkor hajnalra - elsősorban délnyugaton és a Tiszántúlon - foltokban köd képződhet. Szombaton csak északnyugaton, nyugaton és északkeleten alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A nyugatias szél zivatarok környékén átmenetileg megerősödhet, egyébként jellemzően mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 28 és 33 fok között várható.

Európa déli és keleti részein napos, az évszaknak megfelelően meleg az idő, az Ibériai-félsziget déli részén 35, 40, Görögországban és Bulgáriában 32, 36 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet. Eközben kontinensünk északnyugati területei felett többközéppontú ciklonrendszer örvénylik, emiatt Lengyelországtól nyugatra és északra felhős, csapadékos az idő, és csak 20 fok köré emelkedik a csúcshőmérséklet. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását zonális áramlás, köztes helyzet jellemzi, a korábbi napokhoz képest már kevesebb helyen várható csapadék, és melegszik az idő.

HOZZÁSZÓLÁSOK