Programkavalkáddal készülnek az Európa-napra

Európa-napon, május 12-én vasárnap 15 kilométeres futóverseny, családi és gyermekprogramok várják az érdeklődőket a budapesti Szabadság téren.
Szepesi Anita, 2019. április 26. péntek, 16:55
Fotó: AFP

Egész napos családi fesztivál fogadja az idei Európa-napra érkezőket a Szabadság téren, 2019. május 12-én, vasárnap. Az európai béke és egység ünnepére a szervezők ismét változatos családi és gyerekprogramokkal, koncertekkel és EU-kvízzel készülnek. Az ingyenes rendezvényen - melyre idén 12 ezer résztvevőt várnak - minden korosztály megtalálja a neki legmegfelelőbb szórakozást: lesz bábjáték, mesesátor, ugrálóvár, és koncertek.

A hazánk 2004. május 1-jei uniós csatlakozásának emlékére rendezett 15 kilométeres Európa-napi futóversenyre idén 4000 résztvevőt várnak. A Szabadság térről induló - és Budapest emblematikus épületeit érintő útvonalon elhaladó - versenyt váltóban is lehet teljesíteni.

A programok mellett a fesztivál információs standjain a különböző EU-s intézményekről és szervezetekről, azok működéséről, illetve a május 26-án esedékes EP-választásról tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat közösen szervezi. A rendezvény minden programja díjmentes.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.26 21:35

@europeer: akkoriban több okunk volt ünnepelni, az biztos. Jól fizetett, elégedett, hosszú távú munkahellyel, egzisztenciával rendelkező melósok itták az ingyen sört, ették az ingyen virslit. Erre is tellett az év egy napján. Azóta mindent fölszámolt, lerombolt az EU, a multik éhbéres fehérnégerei lettünk, egy kifosztott, ócska gyarmat. Találj már ma egyetlen elégedett munkavállalót, akinek van kedve ünnepelni ezt az ócska maffiát amit EU-nak hívnak, Móricka.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.04.26 18:44

Orosz barátainkat nem hívtuk meg erre a jeles napra? Május 9-ét ők ünneplik, szép közös alkalom lenne. Hoznák a Sztálin-orgonát, pár T-55-öst a Szabadság térre.
Annus altbgy elvtárs (Isten nyugosztalja), elköszönt tőlük ideiglenesen, 30 év után már ideje lenne visszaengedni őket. Ha már úgyis fél lábbak itt vannak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html