Ez ígéri az Orbán-kormány 2020-ra

A kormány számára 2020-ban is a biztonság, a magyar gazdasági növekedés megvédése és a családok támogatása lesz a legfontosabb - mondta az MTI szerint Hollik István kormányszóvivő.
Domokos Erika, 2019. december 31. kedd, 15:48
Fotó: Pixabay

Ezután is következetesen ki kell állni a migránsok betelepítésének megakadályozásáért, illetve a kötelező elosztási kvóta ellen. Az Európát sújtó migráció végét nem lehet látni, a magyar határon továbbra is nagy a nyomás, ami az elmúlt hetekben lényegesen növekedett - mondta Hollik, aki úgy véli, a bevándorláspárti erők egyre agresszívabb nyomást helyeznek majd Magyarországra itthon és az unió intézményeiben egyaránt.

Brüsszel miatt kell a magyar gazdaságvédelmi akcióterv is

A szóvivő szerint Brüsszel korábbi vezetése nemcsak a migrációs, hanem a gazdasági kérdésekben is hibázott, emiatt az európai gazdaság a világválság óta nem tért magához; sőt idén és jövőre várhatóan tovább lassul. Ezért 2020 egyik legfontosabb feladata a magyar gazdaság eredményeinek, lendületének megvédése, a kormány ezért 2020-ban újabb gazdaságvédelmi akciótervet indít - mondta az MTI szerint Hollik.

Jön a nagyszülői gyed és a négygyerekes szja-mentesség

Szerdától további, vállalkozásokat terhelő adók csökkennek. Ezek közé sorolta a kisvállalati adó (kiva) mérséklését, valamint azt, hogy az érintett cégek mentesülnek minden további adó, vagyis a társaság adó, a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás bevallása és fizetése alól.

Tovább bővülnek a gyermekes családokat segítő támogatások is. Már több mint százezren vették igénybe a családvédelmi akcióterv valamely intézkedését, januártól pedig újabb elemek lépnek életbe: a nagyszülői gyed és a legalább négygyermekes anyák szja-mentessége.

Folytatódnak a bölcsődefejlesztések, jelentős segítséget kapnak az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek családjai, és a meddőséggel küzdő párok is.

Továbbra is rendelkezésre áll a babaváró támogatás, amelyet már több mint 60 ezer házaspár vett igénybe, a családok otthonteremtési kedvezménye, amellyel már több mint 120 ezer család élt, és a családi adókedvezmény, amely egy kétgyermekes családnál jövőre is csaknem félmillió forintot hagy.

Béremelés idén és jövőre is

Hollik István beszámolt arról is, hogy hatodik éve nőnek dinamikusan a bérek, köszönhetően az adócsökkentéseknek és a gazdasági növekedésnek. A minimálbér és a szakmunkás bérminimum 2010 óta több mint duplájára nőtt, január 1-jén pedig további 8 százalékkal bővül - ismertette.

A munkát terhelő adók csökkentésével várhatóan a versenyszférában is tovább emelkedhetnek a bérek, de a közszférában is várhatók emelések, a fegyveres testületek hivatásos állományának tagjai pedig félmillió forintos egyszeri juttatásban részesülnek. Január 1-jétől 14 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók bére, 2020 novemberétől pedig további 20 százalékkal.

Folytatódik a bírók és ügyészek béremelése: január 1-jén átlagosan 37 százalékos bírói béremelés valósul meg, majd az ezt követő években újabb 12 és 13 százalékos emelések várhatók.

A szakképzésben dolgozó pedagógusok bére is átlagosan 30 százalékkal nő a nyártól.

Hollik István szerint a kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarország biztonságos ország maradjon, ahol mindenki, aki akar, dolgozni tudjon és munkájáért tisztességes bért kapjon, a családok pedig minden támogatást megkapjanak ahhoz, hogy gyermekeiket tisztességesen fel tudják nevelni - írta az MTI.

Hollik István a felcsúti fociakadémia uniós forrásból megvalósuló beszerzéseit firtató kérdésre válaszul Angela Merkel német kancellárt idézte, aki szerint Magyarország jól használja fel az uniós forrásokat, ezt mutatja a gazdaság dinamikus növekedése. (Az MTI híre ismét nem említi az előzményt, hétfőn Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a Facebook-oldalán tett közzé egy uniós pályázati eredményt, e szerint EU-támogatásból vásárolt fényágyat Felcsútra egy utazásszervezéssel foglalkozó cég. A Tensi Aviation Kft. 8,75 millió forintot kapott "Egyedi hatásmechanizmusra épülő Sensolite polarizált fényterápiás gyógyágy beszerzése" című projektre a GINOP keretén belül.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakmert, 2020.01.01 19:02

csuti boxos ígéretei jajjjjj :D A szerencsétlen elmebeteg, gondolom ez a híveinek szól mert ép eszű ember már rég nem hisz a csicskának :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix7, 2020.01.01 18:56

@Lizabetty:
Elhúztál már nyugatra okoska?
Ha nem, kezdjél szedelőzködni!
Csak egy dolgot kérnék, onnan, a nagy jólétből ne írogass vissza, van itt elég hülye rajtad kívül is!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Lizabetty, 2020.01.01 18:18

krix7
Hogy mi a gond? Az ilyen ostoba seggnyaló ,butitható ,szervintilis,lefizethető,fanatikus ,önálló gondolkodásra képtelen elmebeteg emberek sokasága,mint te!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2020.01.01 11:43

@tegnaputan: Erre a válasz egyszerű:
Hol is vannak jelenleg azok a részvények?

Csak nem egy magánegyetem vagyonkezelőjében?
DE!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix7, 2020.01.01 10:17

@Darabont1453:
"Azt mondta a boxos vajdád, hogy innentől az államé a 3000 milliárd"

Igen, visszavette a TB-ből kilopott pénzt!
Mi a gond?
Ja, hogy ti szerettek lopni és ezt megakadályozta Orbán! Ezért fáj ennyire?
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html