Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legsúlyosabb megoldandó problémák listáját egyértelműen az egészségügy vezeti - minden második ember az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabbnak, további minden ötödik pedig ezt tartja a második legsúlyosabb problémának. Dobogós helyezést ért még el a korrupció és az elvándorlás, a külföldre költözés - olvasható a Medián Facebook oldalán, amelyet a Medicalonline egészségügyi szakportál szúrt ki.

A kormányzati kampányok legfontosabb célpontjai, a "migránsok" ugyanakkor hidegen hagyják a lakosságok,  csak a népesség 9 százaléka számára jelentik a legfontosabb, és további 12 százalék számára a második legfontosabb problémát. Azaz  az elvándorlás miatti aggodalom jócskán megelőzi a bevándorlás miattit.

A problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít.

A legtöbb további ügyben hasonlóan "szavaznak" a kormánypárti és az ellenzéki polgárok, kivétel a korrupció, amelynek az átlagos 28 pont helyett a fideszesek csak 19 pontot adtak. A másik kivétel a bevándorlás: a Fidesz-szavazók körében (20 ponttal) ez került a második helyre, megelőzve az elvándorlás, külföldre költözés problémáját - írja a közvélemény-kutató.

A felmérésre októberben került sor, 1200 fő megkérdezésével.