Ez lenne a gond az egészségügyben?

A humánerőforrás-krízist elsősorban a szakdolgozók hiánya okozza az egészségügyben, az egy főre jutó orvosok száma megfelel a nyugat-európai átlagnak - jelentette ki Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős államtitkár az M1 keddi műsorában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 19. kedd, 08:33
Fotó: Shutterstock

Ezért indított a kormány ösztöndíjprogramot azon fiatalok számára, akik vállalják valamilyen egészségügyi szakképesítés megszerzését - közölte Ónodi-Szűcs Zoltán.

A 2021 végéig zajló ösztöndíjprogramra január 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők; a havi 40 ezer forintos díjat, a nappali képzés teljes ideje alatt megkapják a sikeresen pályázók - fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a rendelkezésre álló 4,4 milliárd forintos keretből 3200 tanuló támogatására nyílik lehetőség, de elképzelhető, hogy megemelik a keretet. (Fordulat a magyar kórházakban - nem tartalékolnak.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hun Atilla, 2017.12.22 16:21

Ez nem segít.
A régi szakiskolákat kell visszaszervezni.
14 évesen még talán beiratkoznak az ápoló szakokra és 18 évesen érettségizett, profi ápolók kerülnek ki. Ők akik hiányoznak a rendszerből és ők lesznek akik majd továbbképzik magukat ha kell egyetemi szintre.
20 évesen senki nem fog jelentkezni ápolónak és akkor már eleve késő.
Mellette az egyházi iskolákban kötelezővé kell tenni az önkéntes segédápolói szolgálatot.
Jézus is gyógyított.
A legnagyobb szolgálat.
Ma egy magyat szakápoló keresi a legkevesebbet uniós szinten (a bolgár többet keres) és a legtöbbet dolgozza.
Egy skandináv szakápolóhóz képest 50-szer többet és ugye 50-szer többet keres a skandináv. 50×50=?...
Ma azért maradnak el műtétek és azért van várólista mert nincs szakápoló: betegszállító, műtős, asszisztens, steriles. Az éjszakás műszakok kizárólag törvényellenesen működnek: van, hogy 4 lélegezetetett betegre jut egy szakápoló a 4 helyett!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html