Ez várható kedden

Kevés makroadat jelenik meg holnap. Magyarországon a februári külkereskedelmi forgalom második becslését, és az áprilisi beszerzési menedzser-indexet közlik, figyelemre méltó nemzetközi makroadat nem lesz.
Napi.hu, 2016. május 2. hétfő, 19:15
Fotó: Reuters

Kedden közli a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) az áprilisi beszerzésimenedzser-index (BMI) statisztikát. Márciusban lassuló bővülést jelzett a BMI, amelynek szezonálisan kiigazított értéke 51,7 pontra csökkent a februári 54,6 pontról.

Reggel 9-kor publikálja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a februári külkereskedelmi termékforgalom második becslését.

Az első becslés szerint a kivitel euróban számolt értéke februárban 8 százalékkal nőtt a januári 0,9 százalékos emelkedés után, az import is megélénkült, 7,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a januári 3,9 százalékos emelkedés után; a kereskedelmi aktívum 979 millió euró volt, 112 millió euróval több a tavaly februárinál.

Az év első két hónapjában az export 4,6 százalékkal, az import 5,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A kéthavi exporttöbblet 62 millió euróval csökkent, de így is 1,509 milliárd eurót ért el.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK