Ezzel fehéredhet ki az airbnb-piac

Becslések szerint az airbnb-s házigazdák csupán fele adózik, az átalányadózás azonban segíthet a rövid távú lakáskiadás kifehérítésében - írja a Világgazdaság szerdai számában.
MTI-Eco, 2016. április 6. szerda, 08:53
Fotó: Napi.hu

Sokak számára előnyösebb adózási formát is kínálhat az a kormányzati terv, hogy jövőre 1500 forint négyzetméterenkénti éves átalányadót kell fizetniük a szállásdíj-bevételtől függetlenül azoknak, akik szálláskiadás céljából hasznosítják ingatlanjukat. Kérdés, hogy az önkormányzatoknak fizetett adófajtákat is kiváltja-e az egyszerűsített közteher - nyilatkozta Váradi Máté, az Airbnb-házigazdáknak teljes körű ügyintézést kínáló Hostie alapítója a napilapnak.

Egy év alatt mintegy 70 százalékkal növekedett az Airbnb közösségi szállásmegosztó magyarországi házigazdáinak száma, januárban 8100 magyarországi lakáskiadó szerepelt a portálon, míg egy évvel korábban csak 4800.

Becslések szerint az airbnb-s házigazdák csupán fele adózik annak ellenére, hogy tavaly óta az adóhatóság fokozott figyelemmel kíséri a tevékenységet - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

papagaga, 2016.04.06 11:10

Remelem ha behozzak ezt az adoterhet akkor a helyi ado alol mentesitik a tulajdonosokat........de hisz magyarorszagon divat a kettos adoztatas......igaz az unios torveny tilja ......de mi az Orbannak meg a tolvaj bandajanak.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html