Fejcserék az egészségügyben

Januárra új csapata lehet Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárnak. A Népszabadság információ szerint változás lesz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az Országos Mentőszolgálat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ - élén.
Napi.hu, 2015. november 12. csütörtök, 19:07
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön egy belső vezetői értekezleten köszönt el munkatársaitól Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója - írja a nol.hu.  A szakmailag sikeresnek tartott vezető első kudarca az volt a hivatal élén, hogy nem sikerült a kórházak eladósodásának gátat vetni, hiába kapott a feladathoz új jogköröket is az egészségbiztosító. Az OEP főigazgatóját a miniszterelnök bízta meg, posztjáról is csak Orbán Viktor kormányfő hívhatja vissza.

Vezetőcsere lesz az Országos Mentőszolgálatnál is. Burány Bélát még Szócska Miklós a második Orbán kormány egészségügyért felelős államtitkára bízta meg 2013 áprilisában az OMSZ irányításával, miután elődjét, Mártai Istvánt indoklás nélkül, azonnali hatállyal felmentették tisztségéből.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatói posztja pedig azért ürült meg, mert Ónodi- Szűcs Zoltánt onnan nevezték ki államtitkárnak. További részletek a nol.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK