Feltámad a családi csődvédelem?

Folyamatos az érdeklődés a családi csődvédelem iránt, október elején már túllépte az ötszázat az ügyek száma - olvasható a Magyar Idők szerdai számában.
MTI, 2016. október 12. szerda, 08:17
Fotó: Napi.hu

A napilap cikke szerint emelkedik a magáncsődöt jelentő állampolgárok száma. Az adósmentő megoldás tavaly szeptemberben lépett életbe, tavaly novemberig csupán 145 eljárást kezdeményeztek a magánszemélyek.

Az igazságügyi tárca most a Magyar Idők kérdésére közölte: október elejéig 511 eljárás indult meg. A minisztériumnál megjegyezték, hogy a több mint félezer csődvédelem 1200 magánszemélyt óv meg az anyagi ellehetetlenüléstől. Az érintett adósok mellett ugyanis majdnem háromszázra rúg az adóstársak száma és hasonló nagyságú a közeli hozzátartozók csoportja is.

A számok a közeli időszakban biztosan emelkedni fognak, mert október elsején megnyílt az adósmentő lehetőség újabb szakasza. Korábban csak azok adhatták be kérelmüket, akiknek már az ingatlanuk elvesztésével is reálisan számolniuk kellett, most már minden olyan adós sikerrel kérheti felvételét a rendszerbe, aki megfelel a jogszabály általános követelményeinek - olvasható a Magyar Időkben.

HOZZÁSZÓLÁSOK