Fidesz: hajmeresztő vélemények az alaptörvény módosításáról

Komoly félreértés van a külföldi sajtóban a magyar törvényhozással, illetve az alaptörvény módosítással kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint.
MTI, 2013. március 6. szerda, 13:14
Fotó: Napi.hu

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ismét komoly félreértés van a külföldi sajtóban a magyar törvényhozással kapcsolatban, de a Fidesz és a kormány szívesen áll a rendelkezésükre a valódi helyzet tisztázására. Erről Kocsis Máté beszélt szerdán Budapesten az MTI beszámolója szerint, a Financial Times cikkére reagálva.

A gazdasági napilap internetes oldalán arról ír, hogy ha a magyar parlament elfogadja az alaptörvény módosítására beterjesztett javaslatcsomagot, akkor meg kell vonni Magyarország uniós szavazati jogát és fel kell függeszteni a EU-s támogatások kifizetését.

Kocsis Máté erre reagálva leszögezte: "határozottan, tisztességesen meg fogjuk magunkat védeni ebben az ügyben is". Szerinte a külföldi sajtóban megjelent "hajmeresztő vélemények" torzítják a valós magyar helyzetet. Hangsúlyozta: az alaptörvény módosítása a "szándéka szerint egy jó alaptörvény-módosítás" és minden passzusában megfelel az Alkotmánybíróság (Ab) korábbi ítéleteinek.

HOZZÁSZÓLÁSOK