Kedden országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé alakul ki zápor, zivatar, több helyen heves zivatar is valószínű. Megélénkül, helyenként meg is erősödik a délies szél, amely az esti óráktól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Itt fog esni

Délelőttig elsősorban a Duna-Tisza köze északi felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű elszórtan zivatarok kialakulása. Ezek környezetében egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű (20-35 mm) csapadék és szélerősödés (50-75 km/h) is előfordulhat,

Délelőttől, estig főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében várhatóak zivatarok, ezeken a részeken elszórtan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez kis területen viharos szél, jégeső, illetve akár felhőszakadás is társulhat - figyelmeztet az OMSZ.

Várhatón az esti óráktól északnyugat felől szórványosan valószínű zivatarok kialakulása egy érkező front hatására, amelyek környezetében viharos (60-75 km/h) széllökés is kialakulhat. A front környezetében este északnyugaton, Dunántúl északi részén -zivatartól függetlenül- 60-70 km/h feletti széllökésekre is van esély - írja az OMSZ.