A HaHa határozott véleménye, hogy az elmúlt egy hétben senki sem tett annyit a magyar felsőoktatás katasztrofális állapotának megvitatása és nyilvánosság elé tárása terén, mint az ELTE BTK néhány előadóját elfoglaló egyetemisták, főiskolások, oktatók és szimpatizánsok. Az egyetemfoglalás résztvevői elévülhetetlen érdemeket szereztek annak a közvetlen véleménynyilvánításon alapuló demokratikus kultúrának a terjesztésében is, amely meggyőződésük szerint az ország felemelkedésének záloga. Az ELTE BTK termeiben egy működőképesebb demokratikus modell gyakorlati próbája zajlik - olvasható a kommunikében.

Bármilyen hízelgő is, ha ezt a folyamatot a közvélemény a HaHa nevéhez köti, kénytelenek a HaHa tagjai eloszlatni néhány tévhitet ezzel kapcsolatban. A HaHa aktivistái csupán a hétfő délelőtti első fórumot szervezték meg, az ott megjelent diákok és oktatók döntöttek mind az egyetemfoglalás további menetéről, mind a bevonás elfogadott módszereiről. A foglaláshoz sokan csatlakoztak a HaHa február 11-i, Deák téri tüntetéséről is, rájuk ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a fórumok összes többi résztvevőire. Ezért annak az állításnak, hogy a HaHa vagy annak tagjai irányítják az ELTE BTK-n történteket, egyszerűen nincs értelme. A fórumon megjelentek önálló munkacsoportokat és kommunikációs felületeket hoztak létre, és döntöttek arról, hogy tiltakozásukat addig folytatják, amíg a miniszter és az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum tagjai alá nem írják a HaHa alternatív megállapodási tervezetét.

Az egyetemfoglalók hétfő délutánra maguk hirdettek megmozdulást a hallgatói szerződést és az egyetemi autonómia korlátozását Alaptörvénybe foglaló módosítások ellen, melyhez a HaHa ezúton csatlakozik. "Arra kérik tagjaikat és szimpatizánsaikat, hogy ma 17 órára jöjjenek az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszára, és fejezzék ki egyet nem értésüket. Ha a kormánynak ezt a teljességgel alkotmányellenes és jogkorlátozó rendelkezést is sikerül lenyomnia a diákok torkán, akkor bebizonyosodik, hogy megállíthatatlan a köz- és felsőoktatás módszeres szétverésének folyamata. Úgy gondolják, hogy az oktatásban érintett minden csoportnak - a középiskolásoknak, a főiskolásoknak és egyetemistáknak, a pedagógusoknak, az oktatóknak, a felsőoktatási dolgozóknak és az intézményvezetőknek - és különösen azok szervezeteinek képviseltetnie kell magát a rendezvényen, hiszen az egész ország jövőjét érintő kérdésekről van szó" - teszi hozzá a HaHa. A HaHa örömmel értesült arról, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) az érdemi munka és a nyilvánosság minimális feltételeihez kötötte a felsőoktatási kerekasztal ülésein való részvételét. Azzal is egyet tud a HaHa érteni, hogy a HÖOK kizárólag a magyar felsőoktatás felemelkedése érdekében szervez demonstrációkat.