Fontos dokumentumot kap csütörtökön Orbán

Csütörtökön Budapesten adja át José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke Orbán Viktor kormányfőnek a brüsszeli testület és Magyarország közötti partnerségi megállapodás dokumentumait - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn az MTI-vel.
MTI, 2014. szeptember 8. hétfő, 12:52
Fotó: Reuters

A sajtónyilvános esemény után munkaebédet tart az Orbán Viktor vezette magyar és a José Manuel Barroso vezette európai bizottsági delegáció - tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Barrosót a nap folyamán díszdoktorrá avatja a Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa - közölte még korábban a felsőoktatási intézmény.

Az Európai Bizottság és a magyar kormány között létrejött partnerségi megállapodásról szólva Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten az MTI-nek azt mondta: a kabinet és a brüsszeli testület több mint 34 milliárd eurónyi támogatásról állapodott meg, ami a hozzá szükséges önerővel nagyságrendileg 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent a 2014-2020-as időszakban.

HOZZÁSZÓLÁSOK