Pénteken a nyugati országrészben általában gomolyfelhős, napos, száraz idő valószínű, míg másutt több lesz a felhő, csak délutántól csökken, szakadozik átmenetileg a felhőzet. Napközben helyenként, főként a Duna-Tisza közén alakulhat ki kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik, majd késő délutántól csillapodik a légmozgás. A hőmérséklet délután 11 és 17 fok között várható. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra virradó éjszaka kelet felől egyre több felhő érkezik, csak az északi tájakon lehet vékonyabb a felhőzet. Elszórtan, főként a déli és keleti megyékben várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet legtovább a Tiszántúlon kísérik erős lökések, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A késő esti 7, 13 fokról hajnalra 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben kevés lesz a felhő, majd kelet felől átmenetileg helyenként erősebben megnövekszik a felhőzet, és a Dunától keletre elszórtan zápor is kialakulhat. Az északkeleti, keleti, délutántól a délkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható.

Vasárnap az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Elsősorban délelőtt a Duna mentén lehetnek záporok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

A kép forrása: Pixabay