Fut a Quaestor pénze után a végelszámoló

Megpróbálják értékesíteni a tavaly bedőlt Quaestor-csoport ingatlanjait, amiből megtérülhet az okozott kár egy része, ám a csomagban lévő szállodákat a legkülönbözőbb tartozások terhelik. A végelszámolást végző cég két focistaion árát reméli az eladásból.
Napi.hu, 2016. szeptember 20. kedd, 09:07
Fotó: Napi.hu

A Quaestor-csoport 30 milliárd forintra értékelt ingatlanjait próbálja eladni a csoport cégeinek végelszámolását végző Patik, Varga és Társaik Gazdasági Tanácsadó Zrt. - írja a Világgazdaság. Messze a legnagyobb pakk a DunaCity Budapest Ingatlanfejlesztő Kft. nyolc fővárosi ingatlana, amelyek ára 28 milliárd forint.

Ezek a Külső Ferencvárosban vannak egy 850 méteres Duna-parti szakaszon. Itt található egy korábbi vásárcsarnok, amely műemléki védettséget élvez. A magas irányár oka, hogy ha Budapest olimpiát rendezhet, akkor erre területre igényt tart, ami felverheti az ingatlanok árát.

Ezenfelül többek között része a csomagnak egy XII. kerületi ingatlan, amely a telekkönyv szerint kivett szálloda és transzformátorház, udvar, ám valójában egy üres telek. Ezt 855 millió forintért kínálja a végelszámoló.

Kalapács alá kerül egy rakás szálloda, amelyeket mindenféle jelzálog és adótartozás terhel, amit figyelembe kell venniük az érdeklődőknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK