Gázzal fűt? Ez feldühítheti

Többen panaszkodtak arra, hogy a kéményseprési munkákat csak papíron végezték el a lakásukban, mert a mesternek nem voltak meg a megfelelő műszerei a valós mérések elvégzésére. A kéményseprők szakszervezete egy éve figyelmeztetett a bajra.
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 10. csütörtök, 08:51
Fotó: Reuters

Több mint egy éve végzik a kéményseprést az országban az katasztrófavédelem emberei, ám sokuknak még most sincsenek meg az ehhez szükséges műszerei -  figyelmeztet Vámos Csaba, a kéményseprők szakszervezetének elnöke a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában.

A terület új gazdája csak most vásárolja meg azokat a műszereket, amelyeket tavaly júniusban kellett volna, amikor felszámolták az önálló kéményseprő vállalkozásokat. A szakmabeliek tapasztalatai szerint - és ezt a napilap olvasói is alátámasztották - többször előfordult, hogy megfelelő műszert híján csak papíron végezték el egy-egy házban a kéményseprési feladatokat.

Az érdekképviselők értesülései szerint a katasztrófavédelem elkezdte lecserélni a közel 700 millió forintért tavaly vásárolt egyterű autókat új kombikra. Hogy miért, arra nincs válasz, mint ahogy arra sem, hogyan dolgozhatnak hivatalos munkaidőben az állami szervezet munkavállalói egy magánvállalkozásnak, amikor ezt törvény tiltja.

HOZZÁSZÓLÁSOK