Miért rendezünk korlátozások alatt is nemzetközi sporteseményeket? - jött az egyik kérdés, amire Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az Index beszámolója szerint azt válaszolta: alig rendeznek ahhoz képest, hogy milyen tervek voltak. A miniszter szerint amiket mégis megrendeznek, döntően olimpiai kvalifikációs versenyek, és csak zárt kapuk mögött, a szigorú járványügyi protokollt figyelembe véve bonyolítják le.

A politikus szerint ha azt szeretnénk, hogy minél többen jussanak ki az olimpiára, akkor előnyös, ha egy sportoló tud is versenyezni, még akkor is, ha nincs közönsége.

Ha cél az, hogy mindenkinek az egészségét, az életét, amennyire tudjuk, védjük meg, de az élet ne álljon meg, akkor az nemcsak a gazdaságra vagy a munkára igaz, hanem a versenyszerű, munkának tekinthető sportra is - fogalmazott a miniszter.

A tervek szerint hány hét múlva ülhetek le egy étterem teraszára megebédelni? - tette fel valaki a kérdést. Ez egy nehéz kérdés - válaszolta Gulyás Gergely, majd megjegyezte: "Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen." Hozzátéve, hogy "minden, jövőre vonatkozó prognózis amúgy is bizonytalan, most különösen az".

Gulyás szerint a sokféle forrásból beszerzett, de egyaránt megbízható és megvizsgált oltóanyag révén május végéig mindenki, aki szeretne az oltásban részesülni, az valószínűleg meg fogja kapni. "Azt reméljük, és azon dolgozunk, hogy ez az idő még rövidebb legyen" - tette hozzá a miniszter, bár mint mondta, a vakcinaszállítmányok érkezésének van kockázata és az AstraZenecával kapcsolatos problémákat hozta föl. Arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon. Most már nem "sok hónapban", hanem egy hónapban, maximum két hónapban mérhető időtávlatban az oltást meg is kaphatja szerinte, aki regisztrált - idézte szavait az ATV.